fallback

Членовете на БСП избират и с кои партии да се коалират

Резултатите от допитването ще станат ясни на 9 юли

30.06.2016 | 13:30 Автор: Луиза Божинова

На територията на община Гоце Делчев има 34 партийни организации, в които членуват точно 774 избиратели. В рамките на седмица, всички те имат правото да упражнят своя вот, като отговорят на въпросите в подготвената анкета 

"Да се определи дали самостоятелно да се участва или да се водят преговори с други партии, така както са посочени в бюлетината", каза Магдалена Пиринска. 

Членовете на партията избират и с кои точно партии желаят да се коалират. Целта е една – да се избере най-подходящият кандидат за президент.

"Би трябвало да бъде народен, отворен човек към обществото, към населението. Да е в помощ, подкрепа, да обедини живеещите в страната ни. И може би затова би трябвало да участваме в коалиция, за да постигнем, да изберем такава личност", посочи Гергана Орманлиева, избирател. "С цел подобрение живота на хората и да е мислещо лицето за нацията като цяло." 

"Аз искам да бъде човек , който да се грижи за младежите и като цяло за народа в нашата страна. Защото народът е жаден за човек, който да застане и да ги подкрепя, да мисли за благото, и затова живота ни да бъде подобрен", заяви 22-годишната Илияна Кръстева, също избирател. "Според мен за да победи един такъв президент, би трябвало да е в коалиция, за да имаме възможността да се подобрят повече неща, да се погледне мирогледа на повече хора", допълни тя. 

В коалиция или не, избирателите искат бъдещият президент има едно задължително качество - да обединява, а не да разединява 

"Да не разделя нацията, както се случваше досега, а напротив - да обединява нацията. Следващият президент трябва да бъде на първо място народен човек, който да бъде харесван от народа и да бъде уважаван от народа, както и обратното – и той трябва да мисли за народа си, не за някакви политически дивиденти и така нататък", каза Илия Александров. 

Резултатите от допитването ще станат ясни на 9 юли.

 

fallback
Още от България
fallback