fallback

Фалшиви дипломи взиривиха нета

Сумата за удостоверение варира от 800 до 1100 лв.

29.06.2016 | 15:30

"Продаваме дипломи за основно, средно и висше образование. Документите са на оригинални бланки, взети от учебните заведения. Те имат всички подписи и отличителни знаци.“ Такава обява се появи в групите "Продавалник“ и "Купува-продава-заменя“. 

“Мартин Русев“ е името на профила, от който е пусната изгодната оферта.вероятно е измислен, но находчивият търговец предлага на заинтересованите да му пишат на лични съобщения, ако искат да се сдобият с диплома от някое учебно заведение.

Цената за подобен документ варира от 800 до 1100 лв., в зависимост от степента на образование, което иска да получи претендентът. За да бъде по-убедителен в правомощията си да издава заветните дипломи за завършено образование въпросният "Мартин Стоев“ е постнал снимка на различни дипломи от различни ВУЗ-ове.

Има и запитвания от някои купувачи, но има и коментари на възмутени граждани, които недоумяват "каква държава сме".  За наглата измама алармираха бдителни потребители на "Фейсбук“, които сигнализираха и на компетентните органи, за да започнат проверка кой стои зад IP-адреса, откъдето се пускат въпросните обяви. 

fallback
Още от България
fallback