fallback

Борисов от Кубрат: Целият свят се дели, а тук ме питат за пенсии и асфалт

Виждам толкова малки деца, те трябва да растат не само с компютрите, но и със спорт, заяви премиерът

24.06.2016 | 17:45 Автор: Ирина Георгиева

Целият свят се дели, правят се нови разделителни линии, само за въоръжение се говори, а тук ме питат само за пенсии и за асфалт. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Кубрат, предаде "Фокус".

Премиерът посочи, че никой не го пита за кораби и самолети. По думите му в региона в момента се ремонтират 60 километра пътища.

"Когато правим едно, правим и друго - обещали сме - правим го. Виждам толкова малки деца, те трябва да растат не само с компютрите, но и със спорт", посочи Борисов и добави, че правителството удържа на думата си.

"Много англичани се чудят как да се върнат обратно в Англия. Така че проблемите са за Великобритания, не за нас. Ще искат сигурно гражданство - ние сме отворени, добре дошли са", добави премиерът.

Той откри многофункционална спортна зала "Кубрат", която е по проект "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Проектът струва 3,4 млн. лв., а сградата е двуетажна и е висока почти 13 метра. Трибуните на спортния комплекс са предназначени за 470 зрители. 

Осигурени са отлични възможности за провеждането на състезания по хандбал, волейбол, баскетбол, борба, бокс, спортна гимнастика, акробатика, вдигане на тежести и тенис на маса. Към залата са изградени и необходимите допълнителни помещения. 

fallback
Още от България
fallback