fallback

България да бъде координатор на групата по туризъм в рамките на ОЧИС

Страната ни посреща 3.7 млн. туристи от държавите, членуващи в организацията

23.06.2016 | 16:13 Автор: Мария Аладжова

Предложението България да бъде координатор на групата по туризъм в рамките на страните от Организацията за Черноморско и икономическо сътрудничество е изключително голямо признание, както за правителството, така и за Министерство на туризма.

Това каза Николина Ангелкова, която участва в конференцията на министрите на държавите от Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС), провеждаща се в Сочи, Русия. 

„Освен голямо признание, това е и голяма отговорност, защото е важно тази група по туризъм в рамките на Организацията да показва конкретни действия и активности, така че максимално да привлечем вниманието към Черноморския регион. За България това е много важно, защото повече от 53% от туристите, които посещават нашата страна, са именно от държави-членки на Организацията за Черноморско и икономическо сътрудничество. Ние посрещаме около 3.7 млн. туристи от тези държави. Това за България има много голямо значение, защото предложението да оглавим тази група означава, че ние ще можем заедно с другите държави-членки да даваме насоката и да насърчаваме общите продукти, да насърчаваме фокуса върху културно-историческите маршрути, вино-туризма, спа-туризма“, коментира Ангелкова.

По думите ѝ тази номинация е голяма, положителна изненада: „Това е признание за работата на цялото правителство в сектор "Туризъм", за да покажем какво ключово място заема той в нашата икономика“, допълни тя.

fallback
Още от България
fallback