fallback

Трети ден търсят 9-годишното дете: В акцията са се включили 60 души и делтапланер

В района около селото няма скалисти местности и стръмни участъци, където би могло детето да падне и да се контузи

22.06.2016 | 15:22 Автор: Ирина Георгиева

Трети ден продължава издирването на 9-годишния Станимир Мичков от карловското село Богдан, който изчезна безследно в понеделник на обяд. В търсенето на детето са се включили 60 души - полицаи, доброволци и делтапланер.

"Оглеждаме голям периметър. Използваме целия си ресурс", коментира директорът на областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Христо Разсолков, цитиран от в. "24 часа".

В района около селото няма скалисти местности и стръмни участъци, където би могло детето да падне и да се контузи, смята кметът на Богдан Христо Иванов.

Изчезването на малкия Станимир е истинска загадка - в понеделник той отишъл с майка си в Павлина в местността "Чирисана" да пасат кози и оттам хлапето се изгубило. 

В селото разказват, че семейството на Станимир живее бедно. Преди няколко години майката Павлина дошла в Богдан при приятеля си Иван Стайков, с когото няма брак. Детето е от предишна нейна връзка. Известно време Павлина работела в кметството по програма за временна заетост. След това започнали с Иван да се занимават с животновъдство.

fallback
Още от България
fallback