fallback

Омбудсманът на Бургас скочи срещу некоректен работодател

Група работници от куриерска фирма подали жалба до Инспекцията на труда

21.06.2016 | 18:55

Омбудсманът на Бургас Таню Атанасов се опълчи в защита на група служители от куриерска фирма и написа Отворено писмо до управителката им Десислава Вълкова. Недоволните чиновници са подали и колективна жалба до областна дирекция „Инспекция на труда“ – Бургас. В нея те посочват и за други нарушения.

"За неизплатени работни заплати в периода от септември 2015 г до май 2016 г. към мен за съдействие обърнаха граждани от Бургас, работещи на граждански договор във Вашата фирма. По техни данни на 7 служители Вие дължите общо 47 неизплатени работни заплати. На една работничка не сте изплатили дължимата сума за извършената работа за 9 месеца, на други три за по 8 месеца, на една за по 7 месеца на трети за по 5 и 2 месеца“, съобщава в писмото си омбудсманът.

Атанасов иска Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда“ да даде звучност на резултатите от проверката и глобите, които са наложени на некоректния работодател. "Настоявам да предприемете бързи действия, за да изплатите изработените суми на Вашите работници с дължимите лихви и обезщетения за дългото търпение и коректност, което те са проявили към Вас и Вашата фирма“, се казва още в писмото.

fallback
Още от България
fallback