Танева категорична: Тази година няма да отваряме къщите за гости

Мярката ще бъде подложена на дебат следващата година

21.06.2016 | 12:19 Редактор: Тодор Петров
Танева категорична: Тази година няма да отваряме къщите за гости

Мярка 6.4 обикновено се свързва с къщите за гости. Тази мярка не сме я предвидили да я отваряме тази година, категорично го обявявам. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

"За следващата година мярката и нейните условия ще бъдат предмет на обществен дебат по отношение в какъв вид този тип инвестиция може да бъде допустима. В никакъв случай няма да повторим разпределението на бюджета в отделните видове инвестиции за неземеделски дейности, което се случи в стария програмен период", заяви министър Танева, цитирана от "Фокус".

По думите й, от една страна тя е атакувана в този й мандат за къщи за гости, а от друга страна, защо не са пуснали този вид къщи.

"Всеки има различен вид мнение, това е много интересна тема. Във Facebook също получавам писма, кога ще отворим къщите за гости. Мярка 6.4 е с много възможности и това не са само къщите за гости. Това са всеки тип друг бизнес – в услуги, производство, в селските райони, които не са земеделски дейности. Ние трябва да дадем възможност за създаване наистина на заетост и икономика различна от земеделската в тези селски райони с помощта на тази мярка, предвид слабости, които се допуснаха в къщите за гости", каза още министърът на земеделието и храните.