Хванаха пияни шведи да крадат в Слънчев бряг

Двама шведски туристи искали да задигнат нашенски Форд от курорта

20.06.2016 | 16:15
Хванаха пияни шведи да крадат в Слънчев бряг

Двама шведски туристи опитаха да открадна "Форд Фиеста" с българска регистрация, паркиран в курорта Слънчев бряг. В момента на кражбата били хванати от полицаи и прибрани в ареста. Инцидентът се разиграл в 1 часа след полунощ в неделя на паркинг пред

Професионалната гимназия по туризъм. Шведите били много пияни и вероятно са търсели с какво да стигнат до хотела си. "Фордът" бил паркиран в близост до заведенията, къде туристите се почерпвали. Въпреки неадекватното състояние, в което се намирали, успели да отключат вратата, а след това измъкнали жиците и ги свързали. 

Случайни граждани забелязали опита за кражба и позвънили в районното. Полицейският патрул пристигнал и хванал крадците, секунда преди да изчезнат с автомобила. Полицаите били изненадани, че този път крадците са чужденци, а не са от обичайния контингент.Документите им за самоличност показват, че това са 25-годишен мъж и сънародникът му, който е на 35 г.

Срещу чужденците е образувано бързо полицейско производство.Двамата гости дошли у нас на 15 юни като туристи и планирали да останат до края на месеца.