Очакваме над 1 млн. румънски туристи през лятото

53 млрд. долара са загубите на световната икономика заради тероризма

17.06.2016 | 15:15 Редактор: Тодор Петров
Очакваме над 1 млн. румънски туристи през лятото

53 милиарда долара са загубите за туризма на световната икономика заради тероризма. Данните са на Американския съвет по международните въпроси за 2015 г. Това съобщи в Русе министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от "Дарик". Тя увери, че в България се предприемат всякакви превантивни мерки, за да се осигури безопасността на туристите.

"Сигурността беше заложена в Дунавската стратегия още от самото начало и това е една от приоритетните оси. Целта е да се повиши трансграничното сътрудничество по отношение на контрола на документи, консулските услуги и борбата с корупцията", заяви Корина Крецу. 

Вицепремиерът на Румъния Василе Динку каза, че Румъния е една от най-сигурните и безопасни държави. 

Министър Ангелкова съобщи още, че миналата година страната ни е посетена от 980 000 румънски туристи, като тази година се очаква ръст от 4-5% или над 1 млн. за тази година. Тя благодари на гражданите на северната ни съседка, че се доверяват на България като туристическа дестинация.


"Миналата година в северната ни съседка е приета нова национална стратегия за сигурността. В България също се работи в това направление", посочи Николина Ангелкова.