fallback

Нашенка тровила с опиати възрастни в Гърция, после ги ограбвала

47-годишна българка е обвинена за 6 кражби в Атина

15.06.2016 | 15:45

47-годишна нашенка бе арестувана с упрек за поне 6 извършени кражби в района на Атина, като се разследва участието й и в други по-крупни обири, съобщиха от полицията. Българката има и  друга висяща присъда за шест години лишаване от свобода, също за грабеж. Жената, комуникирала с възрастните хора или децата им по телефон, като предлагала да работи като домашна помощница. 

Жертвите си намирала през обяви на хора, като избирала предимно възрастни хора, които са трудноподвижни и имат сериозни здравословни проблеми, като всеки път се представяла с различна самоличност.Така при първа възможност сипвала приспивателни на възрастните хора и събирала всички пари и ценности по къщата, включително и тези по самата жертва.

47-годишната използвала различни самоличности и телефонни номера, за да не бъде открита. Задържала се на работа най-много 1-2 дни. В резултат на опиатите, хората изпадали в безсъзнание в продължение на няколко часа и след това хоспитализирани в болница в продължение на дълъг период от време.

fallback
Още от България
fallback