fallback

Почнаха летните ремонти в София

До края на есента столичната община ще ремонтира основно 17 улици

15.06.2016 | 14:27 Автор: Васил Детелинов

Летните ремонти в София започнаха, а с тях дойдоха и задръстванията по основните булеварди. Една от най- стръмните и натоварени улици в столичния квартал Лозенец – "Богатица" се затваря за основен ремонт до края на октомври. В нея общината ще инвестира малко над 3 милиона лева.

Квартал Лозенец, улица "Богатица". Тук живеещите не помнят кога за последно е ремонтирана отсечката свързваща два от натоварените булеварди в София. Георги Чакъров цял живот живее на "Богатица". И си спомня как през 1947 година е положен паважа. Сега улицата се затваря за основен ремонт. Първият етап обхваща едва 50 метра, но ще е най- сложен заради подмяната на тръбите на ВиК и Топлофикация.

Вторият етап от ремонта започва следващия вторник. Тогава ще бъде затворена цялата улица. А от столичната община обещават в края на октомври нови тротоари и пътно платно,

"Надяваме се да изпълним всичко в срок, след което на повърхността ще имаме една нова настилка, но под нея ще имаме нова подземна инфраструктура. Каналът в този район е в много лошо състояние и е наложително той да бъде сменен. Така че това е един потенциален риск за района, който ще бъде избегнат чрез подмяната му с нов"-обясни заместник-кмета на София Дончо Барбалов.

Със затварянето на улицата започнаха и задръстванията в района.  От столичната общината съветват да се използват алтернативни маршрути за връзка с булевардите "Черни връх" , "Джеймс Баучер" и "Арсеналски".

Още в репортажа на Васил Детелинов.

 

 

fallback
Още от България
fallback