fallback

Илиана Раева: Отборът остава на Европейското, Цвети сама се е отказала от него

Боже, спаси нашето прекрасно Цвете, написа тя във Facebook

15.06.2016 | 07:32 Автор: Ирина Георгиева

Ужасна трагедия сполетя българския национален отбор по художествена гимнастика. Това написа в профила си в социалната мрежа Facebook Илиана Раева. Според написаното момичетата от ансамбъла преживяват много тежко случилото се, но след много тежък разговор са решили да участват в състезанието и да се мобилизират до краен предел, "за да се представят по възможно най- добрия начин, защото вярват, че това би искала Цвети в този тежък за нея момент, в който се бори за живота си".

Новината е застигнала българския национален отбор, треньорите им и делегацията след пристигането им в Израел, където ще се проведе европейското първенство по художествена гимнастика.

"За да се спре със спекулациите искам да уведомя обществеността, че Цвети по свое желание отказа да участва на Европейското първенство, въпреки усилията на всички да я разубедим - на момичетата, на Ина Ананиева и моите. Също така и беше предложено от треньорите да пътува с нас на европейското в Израел независимо, че няма да участва, което предложение тя също отказа. В този кошмарен за всички нас момент, моля за коректност и съпричастност. Точно сега нито Цвети, нито момичетата заслужават неверни информации, които създават напрежение и нагнетяване на и без това нагнетената обстановка", пише още Раева.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева благодари на целия екип на "Пирогов" за грижите и битката, която водят за спасяване живота на българското златно момиче, както и на спортния министър Кралев.

"Скъпа Цвети, всяка секунда сме с теб и ще вложим цялата си енергия и воля, за да ти изпратим вяра и сили да се пребориш за живота си! Във всеки миг ти си с нас, така както и ние сме с теб! Този път ние ще се борим за теб с цялата любов и вяра, на която сме способни! Молим се всяка секунда за теб! Боже, спаси нашето прекрасно Цвете!", пише още Раева.

Състоянието на Цветелина Стоянова все още остава тежко.

 

fallback
Още от България
fallback