От МВР предполагат, че Стоянова е направила опит за самоубийство

Едно от "златните момичета" на България се бори за живота си в "Пирогов" след падане от шестия етаж

14.06.2016 | 21:12 Редактор: Мария Аладжова
От МВР предполагат, че Стоянова е направила опит за самоубийство

Едно от златните ни момичета – гимнастичката Цветелина Стоянова, е с опасност за живота след падане от шестия етаж на жилищна кооперация в столичния квартал „Надежда”.

21-годишната световна шампионка е приета в „Пирогов” в изключително тежко състояние. От МВР потвърдиха, че става дума за опит за самоубийство. 

Тази сутрин ансамбълът ни по художествена гимнастика замина за европейското в Израел без Стоянова.

Националната състезателка пада от шестия етаж на блок 319 в столичния квартал "Надежда". Инцидентът става около 14  ч във вторник.

Момичето живее с баба си, която по това време била на пазар. По тялото на Цветелина Стоянова няма следи от насилие, а причините за инцидента все още се изясняват. Световната шампионка е в реанимация, с опасност за живота. Далакът й е изваден.

Цветелина не замина на европейско първенство с ансамбъла ни за Холон, Израел. Официалната причина бе тежка контузия. Миналата седмица на Световната купа в Испания отборът ни спечели два сребърни медала от финалите на уредите, но допусна грешка в квалификациите и остана четвърти в многобоя.

Треньорът на "златните момичета" Ина Ананиева и шефът на федерацията ни по художествена гимнастика Илиана Раева днес не отговаряха на мобилните си телефони. 

От федерацията по художествена гимнастика написаха във фейсбук, че се молят за Цветелина Стоянова.

Тя е родена на 13 септември 1994 г. в София. Световна шампионка е в многобоя от Измир 2014, световна вицешампионка пак от първенството в турския град, сребърна медалистка на планетата в многобоя от Щутгарт 2015 и бронзова на три чифта бухалки и две въжета.

Баща й е известният боксов специалист - Йордан Стоянов, а брат й Найден е бивш национал по бокс.

Подробности - в репортажа на Ива Григорова:

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
kokdvanaiset@yahoo.c
преди 8 години
Дано се оправи, сигурен съм за съжаление, че такива травми прекъсват спорта завинаги на състезателя, какъвто и професионалист да е.Моли се всички да се оправи, и нека като се оправи след време да си "отвори устата" за кака ни Раева какви ги върши...............Успех златно момиче Сигнализирай за неуместен коментар