Валери Симеонов: И в Поморие е като в Слънчев бряг - "Джурасик парк"

Съпредседателят на ПФ смята, че трябва да има по-голямо присъствие на полицаи в курортите

11.06.2016 | 13:01 Редактор: Луиза Божинова
Валери Симеонов: И в Поморие е като в Слънчев бряг -

След като организираната престъпност не се притеснява да се изявява посред бял ден, за мерки за сигурност оттук нататък е късно да се говори.

Това коментира пред "Фокус" съпредседателят на "Патриотичен фронт-НФСБ и ВМРО" Валери Симеонов по повод престрелката в Слънчев бряг на 8 юни вечерта, когато несебърският бос Димитър Желязков, по-известен като Митьо-Очите, беше тежко ранен, а негов гард бе убит.

По думите на Симеонов, единствената мярка, която може да се предприеме към настоящия момент, е присъствието на повече полицаи в курортния комплекс. Според него там трябва да се поставят хора, които не са обвързани с местни зависимости, "за да могат тези хора да предприемат бързо мерки за респектиране на организираната престъпност, въобще на "мутренските" групички".

Съпредседателят на ПФ смята, че на второ място трябва има прибиране за сезона на известните в района действия на престъпния свят.

"Между другото това трябва да се направи и в Поморие, тъй като и там не е по-цветущо положението. Там е същият "Джурасик парк“, коментира още Симеонов.

Според него, престрелката ще даде отражение върху туризма.

"Не искам да коментирам този въпрос, но естествено е ясно на всички ,че няма да мине безнаказано това. Ще бъдем наказани с намаляване на туристите. Дали веднага, дали със следващата смяна, но ще се отрази", категоричен е Симеонов. "Виждате какво става в Турция. Например, в Анталия има с 90% по-малко записани туристи за този сезон, въпреки, че в там не е имало никакви атентати, но като цяло обстановката в Турция дава отражение върху туристическия поток. Няма как и тази престрелка в оживения Слънчев бряг, който е в Топ 10 на английските класации, да не се отрази", каза още Валери Симеонов.