fallback

Проектът за първия хотел “Хаят” у нас е вече факт

Хотелът ще се намира в центъра на София

09.06.2016 | 22:42

Светската верига “Хаят” открива първия си хотел в България. Това обявиха министърът на туризма Николина Ангелкова и Лъчезар Тодоров, шеф на “Тера тур сервиз”. Собственик на компанията е Васил Златев - бащана шефа на “Лукойл - България” Валентин Златев. “Хотелската верига е от много висок клас и ще даде тласък на туризма”, каза Ангелкова. 

“Хаят Реджънси София” ще бъде в центъра на столицата на 4000 кв. м площ до Паметника Левски. Той ще е на мястото на бившия хотел “Сердика”, който ще бъде разрушен до основи. 

Новата сграда ще бъде на 6 етажа, със 190 стаи и паркинг на две нива за 100 коли. В него ще има три ресторанта, руф-топ бар и басейн. На 1200 кв. м ще са разположени бална зала и няколко помещения за конференции.  Предполага се, че строежът ще е завършен до началото на 2018 г. Тодоров уточни, че първоначално ще работят кадри от чужбина, които ще заемат топмениджърските позиции.

Българският инвеститор купи хотел “Сердика” през 2009 г. за 10 млн. евро.“Отсега до края на проекта, както се казва, до вилиците и лъжиците, ще вложим още 30 млн. евро”, обясни Тодоров. Брандът “Хаят Реджънси” има над 160 хотела в 30 страни и е известен с петзвездните си услуги.

fallback
Още от България
fallback