fallback

С ваша помощ: Симона от Видин заминава за обучение в NASA

Симона беше приета за обучение в NASA по програмата Space Camp, но нямаше средства да отиде до днес

08.06.2016 | 13:32 Автор: Ирина Георгиева

С помощта на зрителите и читателите на Bulgaria ON AIR Симона Лилова от Видин заминава на обучение в NASA. Парите които трябваха, за да бъде заплатено обучението на младата видинчанка бяха събрани след репортажа, който телевизия Bulgaria ON AIR Ви показа, както и с инициатива на училището на Симона за събиране на средства.

Преди няколко седмици стана ясна историята на младо момиче, което мечтаеше да стигне звездите.

"Майка ми ме запали с една енциклопедия. Дори на 3-годишна възраст съм казала че искам да стана космонавт", заяви Симона.

Симона беше приета за обучение в NASA по програмата Space Camp, но нямаше средства да отиде до днес. След репортажа, който Bulgaria ON AIR Ви показа и редица местни инициативи, осъществяването на мечтата на Симона е вече факт. Историята на младото момиче, трогна цяла България, а пръв на зова на Симона се отзовава депутатът Вили Лилков, в дарителската акция също се включи кметът на Видин, както и десетки Българи.

"Чувствам се много щастлива, че хората ми помогнаха да осъществя мечтата си", добави Лилова.

"Има още хора, които ценят таланта на такива деца като Симона", коментира и директорът на ПМГ "Екзарх Антим I" Румяна Петрова.

По време на обучението обаче ще трябва да спазва и стриктни правила.

"Ляга се в 11 часа, става се в 8 часа. Де факто няма да съм с телефон, докато съм там, ще ни дават да се обаждаме на родителите си с специални техни телефони. Няма да имам връзка с външния свят", обясни Симона.

Симона обаче не се притеснява че няма да ползва телефон и интернет. Щастлива е че заминава - тя, ръководството на математическата гимназия, както и нейния клас.

"Искам да й пожелая много успех и късмет и да сбъдне мечтата си", пожела съученичката на Симона Мелани.

"Пожелавам на всички деца да имат този дух и хъс като на Симона, която въпреки всичко не загуби надежда", добави директорката.

Симона заминава за Измир на 17-ти юли.

 

fallback
Още от България
fallback