fallback

Пловдивският полицай обжалва наложената му мярка

На последното заседание Караджов заяви пред журналисти, че "всичко е режисирано" от полицейски шеф, срещу когато е пускал рапорти за злоупотреба

08.06.2016 | 12:16 Автор: Ирина Георгиева

Пловдивският полицай Венцеслав Караджов ще обжалва наложената му мярка за неотклонение "задържане под стража" пред Апелативния съд по обвинението за двойно убийство. Заседанието е насрочено за утре от 10 часа, съобщи в. "24 часа".

Ченгето твърдо стои зад твърдението си, че не е застрелял родителите си. Към момента не е открито и оръжието на престъплението - 9-милиметров пистолет "Макаров". 

Припомняме, че на 17 май бяха 74-годишният Цветан Караджов и съпругата му Божура, на 69 години, бяха открити мъртви в дома им в Пловдив. Резултатите от аутопсията показват, че пенсионерите са убити два дни по-рано - на 15 май вечерта, между 19 и 20 часа. 

Има достатъчно доказателства за вината на полицая, твърди държавното обвинение. Адвокатката му Зоя Тошкова пък е категорична, че такива няма. 

На последното съдебно заседание от събота Караджов заяви пред журналисти, че "всичко е режисирано" от полицейски шеф, срещу когато е пускал рапорти за злоупотреба със служебно положение.

fallback
Още от България
fallback