fallback

До 6 години затвор за унищожаване на боеприпаси без разрешително

Лишаване от свобода от 3 до 10 години предвижда законът за предоставянето на взривни вещества, оръжия и боеприпаси на деца под 18 години

08.06.2016 | 11:48 Автор: Ирина Георгиева

От една до шест години затвор за всеки, който унищожава касетъчни боеприпаси, противопехотни мини и други изделия без разрешително. Това гласуваха депутатите с промените на второ четене в Наказателния кодекс, съобщи БНР.

От 2 до 8 години пък ще лежи зад решетките всеки, който държи, пренася, изпраща или работи с взривни вещества, огнестрелни оръжия, боеприпаси, огнестрелни оръжия или пиротехнически изделия и не е взел необходимите мерки за сигурност. 

Законът предвижда за предоставянето на взривни вещества, оръжия и боеприпаси на деца под 18 години лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Ако в резултат на нарушение се е стигнало до средна или тежка повреда, както и смърт и когато извършителят не е искал и не е допускал това, наказанието е лишаване от свобода от 5 до 12 години, а в особено тежки случаи от пет до 15 години, решиха окончателно народните представители.

fallback
Още от България
fallback