fallback

Държавата отпусна 1,5 млн. лв. за ремонт на Северната скоростна тангета

Премиерът отговори на гражданите, които се заканиха да излязат на протест заради постоянните тапи в участъка

08.06.2016 | 11:31 Автор: Мария Аладжова

Отпускаме 1,5 млн. лв. на Столична община за ремонт и изграждане на довеждащата улична мрежа около Северна скоростна тангента. 

Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание днес, предаде репортер на Агенция „Фокус“. 

„Старият архитект не си е направил проектит", беше категоричен премиерът. - "Единственият шанс да ви помогнем бързо, днес го имаме като точка в Министерски съвет – 1.5 милиона. Лиляна Павлова ми каза, че ако се направят двете локали, ще може да се реши проблемът. Има още 2-3 седмици по стария договор на Тангентата, може да започнете да го правите веднага. По-бързо от това не може да се реагира в тази ситуация“, каза Борисов.

Недоволни граждани, които всеки ден минават по през новата транспортна връзка между кварталите „Требич” и „Илиянци", се заканиха да се вдигнат на протест заради тапите на скоростната тангета.

Възмущението на гражданите предизвика и подлеза, през който минават тежкотоварни автомобили, а за да се случи това, те трябва да навлязат в насрещното платно. По този начин се застрашава безопасността на останалите участници в движението, категорични бяха гражданите.

Шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров от своя страна обясни, че подлезът не е съоръжението, през което трябва да минава целият трафик, и не отговаря на пълния обхват на проекта.

Още подробности в репортажа на Васил Детелинов и Петър Джанаваров.

 

 

 

fallback
Още от България
fallback