Бойко Борисов: Властта трябва да съдейства за иновации в страната

Борисов отвори вратите на Музея на розата в Казанлък

05.06.2016 | 12:29
Бойко Борисов: Властта трябва да съдейства за иновации в страната

"Политика на правителството е да оказва активно съдействие навсякъде, където има нужда да бъде направено нещо ново", каза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на Музей на розата в Казанлък, предаде кореспондентът на Радио „Фокус”. 

Премиерът отвори вратите на новия Музей на розата, който е реалност благодарение на  държавни средства в размер на 1 млн. лв. и се намира на площ от 1 200 кв.м. 
Сградата е мултифункционална, проектирана е специална зала за дегустация на аромати, вътрешен двор за демонстрации на процеса на розоваренето, конферентни зали, мултимедийна зала, детски кът и панорамно кафене.

Официални гости на събитието бяха посланиците на всички държави у нас „Радвам се на Музея на розата, радвам се на пречиствателната станция, на пожарната, които направихме в Казанлък, на детските градини и училища, които санирахме. Това правим и във всеки друг град”, заяви Бойко Борисов. По думите му политика на правителството е навсякъде бъде направено нещо ново, което да оказва своето активно съдействие. 
Розата е символ и на нашите опоненти, чудя се защо толкова години те не са се сетили и не са направили всичко възможно, за да направят Музей на този символ. Те са добре в този музей, защото той е на всички”, допълни министър-председателят.