Пътен инцидент рани 4 деца и техния треньор

Младежите са от юношеските футболни отбори до 15-годишна възраст

05.06.2016 | 09:24
Пътен инцидент рани 4 деца и техния треньор
Пътен инцидент рани 4 деца и техния треньор

Произшествието е станало в Ришкия проход между автобус с пловдивска регистрация и турски ТИР.  Мъж и момче са контузии на главите и са приети в бургаската болница. Други две момчета са приети в болница "Дева Мария", те са с контузии на главата и травми на крака, но са в съзнание, съобщава "24 часа". Автобусът е на футболен отбор от Пловдив, като деца са отивали на мач във Варна.

Пострадалите играчи са от пловдивския отбор „Сокол“ (Марково), които в неделя трябваше да участват в осминафинал с варненския "Черно море" на стадиона до Аспаруховия мост. Младежите са от юношеските отбори до 15-годишна възраст на двата тима.

Трагедията е потвърдена и от говорителя на полицията в Бургас Цветелина Рандева, цитирана от Фокус.  Тя обясни, че при инцидента са ранени общо шест души, от които четири деца и двама възрастни. Няма сериозно пострадали.

Пътният инцидент е станал около 15:16 часа в района на Ришки проход на около 10 км от село Лозарево, община Сунгурларе. Автобусът е пътувал от Пловдив за Варна. При километър 56-ти на пътя Шумен-Карнобат е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в насрещно движещия се ТИР с турска регистрация.

Децата от отбора са на възраст от 14 до 16 години. Те са общо 16 на брой, заедно с тях са пътували и четирима възрастни - треньорите им и автобусните водачи. Няма сериозно пострадали.

Все още се уточнява здравословното състояние на потърпевшите от пътния инцидент, но по данни на медиците всички са контактни и в относително добро състояние", обясни Рандева.