За час: Трима пострадали при четири катастрофи в Русе

Те са станали днес между 14:30 и 15:36 часа

03.06.2016 | 18:00 Редактор: Ирина Георгиева
За час: Трима пострадали при четири катастрофи в Русе

Трима души са пострадали при четири пътни инцидента в рамките на час в Русе.

От 14:30 часа до 15:36 часа са постъпили четири сигнала за пътни инциденти на различни места в крайдунавския град, уточняват от МВР.

Две коли са се блъснали в 14:30 часа на бул. "България". Лек автомобил Mercedes, излизал от крайпътна територия е нарушил правилата за движение като е отнел предимството на кола с марката Daewoo. При произшествието са леко ранени шофьорката и пътника във втория автомобил.

Вторият сигнал е подаден 18 минути по-късно - в 14:48 часа. Съобщено е за инцидент с две коли марка Fiat. 62-годишният шофьор на единия Fiat, модел Marea, е извършвал обратен завой, при което не е пропуснал другия модел Punto, движещо се по булеварда в посока Русе, с водач 76-годишен мъж. 59-годишната пътничка, пътувала в Puntoto е откарана от екипа на спешната помощ в болницата за преглед и оказване на медицинска помощ.

Третото произшествие е станало в района на паметник "Русофилите". Сигналът е подаден в 15:08 часа. Блъснали са се две коли. За щастие в този инцидент е нямало пострадали хора. Чрез системата 112 е заявено, че случаят е приключил с попълване на двустранни протоколи за ПТП между двамата водачи.

Четвъртият инцидент между три коли /верижно/ е станал на бул. Христо Ботев, пред автокъща, а сигналът за него е получен в 15:36 часа. По първоначални данни водачът на лек автомобил AlfaRomeo е блъснал пред него кола с марка Honda, а тя се е ударила в товарен Volkswagen. На водача на AlfaRomeo са били измерени 0.98 промила алкохол. Оказва се, че това да кара в нетрезво състояние му се случва за пореден път и случаят е предаден на разследващ полицай за документиране на деянието и започване на производство.

Екипи на Пътна полиция продължават работата си по изясняването и документирането на станалите пътни инциденти.