fallback

Емилия Ковачева не е акушерката от видеозаписа

Това твърди защитата на подсъдимата, обвинена в опит за убийство на новороденото

03.06.2016 | 17:30 Автор: Васил Детелинов

Емилия Ковачева не е акушерката от видеозаписа, на който се вижда как удря 4 дневното бебе. Това твърди защитата на подсъдимата, обвинена в убийство на новороденото. Днес нейн адвокат по заместване беше Владимир Шейтанов, който защитаваше българските медицински сестри в Либия. Заседанието днес беше прекъсвано на няколко пъти. 

За първи път по делото бяха разпитани родителите на малката Никол. Съдебното заседание бе емоционално за тях и на няколко пъти бе прекъсвано.

Емоциите на Станислава и Румен Димитрови не издържаха и се разплакваха докато разказваха какво се с случило с детето им преди година. Пред съдията майката на малката Никол разказа как в деня в който е трябвало да бъдат изписани, лекарите в "Софиямед"  забелязали, че детето не е добре. То било пожълтяло, имали съмнения за жълтеница. 

Веднага му направили изследвания в болница "Токуда". А на майката й направило впечатление, че за разлика от предишните дни, сега детето не плаче и не е толкова жизнерадостно. Решила, че е заради изследванията. Те обаче показали друго - фрактура на черепа, оток и множество кръвоизливи.

От "Токуда" обяснили че детето е бито и ще информират полицията. Последвал разпит на родителите, а същевременно от "Софиямед" направили вътрешно разпалване. Те съобщили на майката, че на видео запис се вижда как жена с дълга коса нанася удари с ръка по детето. 

По делото бяха разпитани и всички лекари от София Мед, които първи виждат кадрите. Те обаче не потвърждават, че това е Емилия Ковачева.

Адвокатът на Емилия Ковачева – Владимир Шейтанов се усъмни в показанията на един от свидетелите за състоянието на детето. Те се различавали от тези, които колежката на Емилия Ковачева дала по време на разследването. Защитата твърди още, че на записите не е Емилия Ковачева. 

По време на делото стана ясно, че няколко акушерки са ползвали едно кресло за почивка по време на дежурство, а след случая старшата сестра напуснала болницата. Родителите на малката Никол и самата Емилия Ковачева запазиха мълчание.

Репортаж на Васил Детелинов:

 

 

 

 

 

 

fallback
Още от България
fallback