В Бургас премахнаха незаконен пазар

Нямали документи за произхода на стоката

03.06.2016 | 16:16
В Бургас премахнаха незаконен пазар

Община Бургас премахна незаконно тържище за плодове и зеленчуци в квартал "Победа". Проверката на общинските инспектори се проведе съвместно с Агенцията по безопасност на храните и полицията.

Жители на местния квартал традиционно използвали това място за импровизиран пазар, защото е в близост до автобусна спирка и читалище, а там обичайно има най-голям поток от хора.„Незаконният пазар е върху наскоро обновения тротоар и велоалеята. Продавачите, които използват пешеходната зона за търговия, пречат на движението и замърсяват района”, коментираха общински служители. 

По време на акцията е прибрано голямо количество плодове и зеленчуци, които са предадени за унищожение на бургаското сметище. Плодовете и зеленчуците са с нарушена цялост и липсват документи за техния произход.

Инспекторите от АБХ са съставили три акта за нерегламентирана продажба на хранителни продукти и три констативни протокола за унищожаване на конфискуваната стока. Законът предвижда глоба от 1 500 до 2 000 лева за физически лица при първо нарушение.