fallback

Ситуацията в "Ботунец" е преувеличена, заяви Цветелин Кънчев

Според него случката ще бъде използвана за изкарване на политически дивиденти

03.06.2016 | 12:39 Автор: Мария Аладжова

Това, което имам като информация за "Ботунец" е, че смесена компания от българи и роми са празнували под звуците на силна музика. Не са били само роми и смесената компания е тръгнала да се саморазправя. Другото, което имам като потвърдена информация е, че в "Ботунец" прекрасно си живеят и българи и роми, а там има и над 2000 турци - живеят прекрасно и се разбират.

Това заяви пред Bulgaria ON AIR председателят на Евророма Цветелин Кънчев в коментар за снощните размирици в столичния квартал. 

"Заради няколко индивида, които са направили провокацията, не бива да се слагат всички под общ знаменател и да се създава напрежение. Виновните трябва да си понесат отговорността", добави той.

Според Кънчев подобни ситуации са използвани от патриотичните партии в качеството на политически дивиденти. Той настоя, че за пореден път случка от такъв род е преувеличена на национално ниво.

По мнението на председателя на Евророма международният отзвук от подобни междуетнически конфликти у нас проваля имиджа на страната и гони чуждестранните инвеститори.

8 души бяха приети с наранявания при сблъсъците в квартала снощи. 

Припомняме, че по данни на полицията конфликтът се е разразил след направена забележка за силна музика, несъобразена с късния час. По информация на живущите в блока, от който тръгнало всичко, проблемът с музиката бил системен.

Целият разговор с Цветелин Кънчев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR чуйте тук.

fallback
Още от България
fallback