fallback

Премиерът обеща на Горна Оряховица обновяване на жп гарата и на стадиона

Днес с министър Василева откриха и реконструираната ВиК мрежа в града

02.06.2016 | 11:59 Автор: Ирина Георгиева

В Горна Оряховица предстои да се обнови жп гарата и да се изгради водопроводна мрежа в квартала, който се намира близо до нея. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в града, предаде "Фокус".

"Обещали сме ремонт на жп гарата, изграждане на водоснабдяване в кв. "Гарата", като към момента тече обществена поръчка за избор на изпълнител", посочи той.

Премиерът ще се срещне днес и със спортния министър Красен Кралев за частично обновяване на стадиона в града.

Съоръжението има нужда от ново осветление и от подновяване на тревната настилка, подчерта горнооряховският кмет инж. Добромир Добрев. По думите му местната администрация е отпуснала помощ в размер на 250 хил. лв., но сумата е недостатъчна - тогава Борисов поясни, че ще изпрати специалисти да огледат стадиона. 

"Тревата с осветлението ще струва около 1,2 млн. лв", пресметна Борисов.

Същевременно от Facebook страницата на премиера стана ясно, че с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева са открили и реконструираната ВиК мрежа в Горна Оряховица.

инансирането е осигурено от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда и е на стойност над 1 млн. лв. Изградени са около 1 400 м - 7 канализационни клона, 118 сградни канализационни отклонения и 70 улични оттоци. Важно е да се отбележи и че отпадъчните води от Горна Оряховица се пречистват в Регионална пречиствателна станция, изградена в периода 2004 – 2006 г. за Лясковец, Горна и Долна Оряховица. Станцията има капацитет да поеме отпадъчните води от канализацията, изградена и рехабилитирана по проекта, който приключихме днес", пише той.

В града има и 14 санирани блока по Националната програма за Енергийна ефективност. 

Предстои реконструкция на улици в централна градска част, както и в индустриалната зона, допълни кметът инж. Добрев.

В края на срещата Бойко Борисов подчерта, че ще се върне в град, за да провери дали всичко предвидено е изпълнено. 

fallback
Още от България
fallback