Затруднено е движението по пътя Пловдив-Асеновград-Смолян - обрушват се скалите

Нормално проходими са основните пътни артерии в Пловдивско

02.06.2016 | 07:43 Редактор: Ирина Георгиева
Затруднено е движението по пътя Пловдив-Асеновград-Смолян - обрушват се скалите

Нормално проходими са основните пътни артерии в Пловдивско, а пътната обстановка е благоприятна за пътуване. Това съобщи дежурният в Областно пътно управление за "Фокус". През изминалото денонощие няма и сигнали за сериозни пътни инциденти.

По пътя II-86 Пловдив-Асеновград-Смолян се извършва обрушване на скали. Движението е затруднено, извършва се само в едната лента и се пропуска поетапно и в двете посоки. В определени времеви периоди движението се спира изцяло и в двете посоки, предупреди дежурния. Това е предпоставка за образуването на опашки от автомобили. Все още не е приключила работата на алпинистите, които премахват скални късове по трасето. Очаква се днес да стане ясен крайния срок на превантивната дейност. 

И в двете посоки е затворен тунелът при 33 км по пътя Асеновград - Смолян заради извършване на ремонтно-възстановителни дейности. Ограничението важи до 30 юни, като движението се пренасочва по обходен път, който се намира отстрани на тунела.

При км 39 на същия път ІІ-86 Асеновград - Смолян се извършват ремонтно-възстановителни дейности на тунел, като движението се извършва двупосочно само в едното платно. Ограничението е валидно до 11-ти юли

Движението при км 136-137 от АМ "Тракия", в посока Бургас, се извършва двупосочно само в едното платно, поради ремонтни дейности. Срокът на въведеното ограничение е до 17 юни. 

Отворен за движение е проходът Троян-Кърнаре.

В участъка между 13 и 18 км на пътя Белица - Загражден - Давидково е затворен за движение на моторни превозни средства поради разрушена настилка.

Затворен за движение все още е и участък от пътя Леново – Поройна. 

Временни ограничения за движение на МПС има по пътя Плодовитово - Първомай - Асеновград, където е забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона, поради влошеното транспортно-експлоатационно състояние на стоманен мост на река Марица. Обходният маршрут е Стара Загора - Поповица - път I-8.

Призовават се водачите да шофират внимателно и със съобразена скорост, за да не се създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия.