fallback

Отцепен е района около Националната художествена галерия

Мерките са превантивни и са във връзка със срещата на върха на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) в България

01.06.2016 | 13:26 Автор: Ирина Георгиева

Отцепен е целият район около бившия царски дворец в София, който днес е Националната художествена галерия, съобщи в. "24 часа". От полицията са опънали червени ленти и не допускат преминаването на граждани нито в парка зад сградата на двореца, нито до огромния паркинг на площад Батенберг срещу него.

Няма да бъде допускано и паркирането на автомобили на популярното място. Целият тротоар около хотел България също е отцепен с червена лента. В зоната на пл. Батенберг, където се намира сградата на парламента, има пожарна кола.

Мерките са превантивни и са във връзка със срещата на върха на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) в България, обясниха от МВР.

В двореца е бил обядът, който президентът Росен Плевнелиев е дал на своите гости, разбра "24 часа". След него те ще дадат пресконференция в София Тех Парк, където е срещата.

На нея присъстват президентите на Босна и Херцеговина Бакир Изетбегович, на Албания Буяр Нишани, на Косово Хашим Тачи, на Македония Георге Иванов, на Молдова Николае Тимофти и на Черна гора Филип Вуянович, румънският премиер Дачиан Чолош, сръбският вицепремиер Кори Удовички, вицепремиерът и министър на външните работи на Словения Карл Ерявец, гръцкият външен министър Никос Кодзиас зам.-министърът на външните работи на Турция Али Наджи Кору, генералният секретар на ОССЕ Ламберто Заниер, директорът в Европейската комисия за Западна Европа, Западните Балкани и Турция Анжелина Айхорст и Горан Свиланович от Съвета за регионално сътрудничество.

fallback
Още от България
fallback