fallback

Краят: Девствената поетеса загуби делото срещу колегата си по перо

Подсъдимият не е казал или извършил нещо унизително за честта или достойнството на колежката си, реши съдът

01.06.2016 | 08:16 Автор: Ирина Георгиева

Девствената поетеса Албена Хинкова загуби делото, което заведе за клевета срещу колегата си по перо Николай Славов. Подсъдимият поет е невинен. Той не е казал или извършил нещо унизително за честта или достойнството на колежката си по перо. Решението на Окръжния съд в Пловдив е окончателно и не подлежи на обжалване.

Николай Славов бе оправдан напълно по три повдигнати му обвинения, по които поетесата искаше от него общо 3000 лева.

Първото било за думите на поета от 2 юли 2014г., когато той казал на Албена Хинкова: "Кажи бе, моме, макар че ти не си мома, но това няма значение".

После пък размахал лист с жест, все едно пропъжда муха. Няколко дни по-късно – на 6 юли, Славов пак влязъл в пререкание с Хинкова, като й заявил: "Егати тъпогьозлука. Ти очи имаш ли, бе? Не разбра ли, че точно това за тебе се отнася. А твоят артистичен грим щеше да е по-подходящ за снощи, за "Дон Карлос" и "Как искам, теленце, до тебе да полегна".

Третото изречение, за което Хинкова търсеше от Славов последните 1000 лева били за негова фраза от 8 юли м.г., когато той й заявил: "Като текстопистка може да си добра, но като редактор си кръгла нула".

Според съдебния състав думите на Николай Славов не са били унизителни за честта и достойнството на Албена Хинкова. Така съдебният фарс, траял над две години, приключи!

Четете още новини в Dnes.bg

fallback
Още от България
fallback