Голямата цел на БСП е мобилизация на партията

Целта е да дадем сили и енергия на структурите, заяви Корнелия Нинова

31.05.2016 | 15:43 Редактор: Луиза Божинова
Голямата цел на БСП е мобилизация на партията

Голямата цел на БСП е мобилизация на партията. Започваме подготовка за президентски и предсрочни парламентарни избори. Ще обиколим структурите на партията, в които се наблюдава напрежение и проблеми. 

Това заяви председателят на Българската социалистическа партия (БСП) Корнелия Нинова в Благоевград. 

Тя изтъкна, че новото ръководство на партията на социалистите започва обиколка на страната, като това в Благоевград е първото от поредицата изнесени заседания на Изпълнителното бюро на БСП. 

"Целта е да дадем сили и енергия на структурите на БСП, да ги стимулираме към същата опозиционност и алтернативност на местно равнище. Навсякъде ще приложим еднакъв подход, а именно за организационно укрепване на партията", каза Нинова, цитирана от "Фокус". 

По думите й, ще бъде направен социално-икономически анализ на всяка община, в който ще се вземе по внимание демографските процеси, икономиката, развитие на социалната сфера, образование и др. Ще бъде направен и политически анализ, както и на структурите на БСП по места. 

"Предвиждаме и конкретни политики във всяка община", посочи Корнелия Нинова. 

Тя подчерта, че след пресконференцията всички членове на Изпълнителното бюро ще направят посещения по места в Благоевградска област, като ще проведат разговори за предварителни нагласи за президентската кампания.