fallback

НЗОК преведе парите на всички лечебни заведения

Средствата за април са изплатени, сумите са 100% от стойността на утвърдения размер

31.05.2016 | 12:50 Автор: Тодор Петров

Средствата за месец април за лечебните заведения, които все още не са подписали договори с РЗОК, вече са преведени по сметките им, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса. 

От ведомството уточняват, че сумите са 100 % от стойността на утвърдената за всяко лечебно заведение месечна стойност. Решението за авансовото отпускане на средства бе взето от Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса късно снощи, съобщи БНР.

По-рано днес директорът на "Пирогов" - проф. Стоян Миланов, обеща на специален брифинг, че ефективен протест в болницата няма да има. Той гарантира, че пациентите на "Пирогов" няма от какво да се притесняват, но подчерта, че до 9 часа днес все още болницата не е имала преведени пари по сметката си и заплатите на служителите не са изплатени. 

Директорът на лечебното заведение се оплака, че всеки ден закъснения на средствата, които трябва да бъдат преведени на "Пирогов", освен неизплатените заплати, носи и други загуби, тъй като болницата не може да заплати осигуровките на служителите си и НАП начислява лихви от по около 1500 лева на ден.

fallback
Още от България
fallback