fallback

Известният шеф Рани Хадид разкрива тайните на израелската кухня

"Ядох най-вкусната баница в България", призна пред Bulgaria ON AIR популярният готвач

30.05.2016 | 09:51 Автор: Тодор Петров

Един от най-известните израелски готвачи шеф Рани Хадид, гостува в България, за да представи израелската кухня. Bulgaria ON AIR се срещна с популярния Рани Хадид, който ще готви в в Esterhasi Bar най-различни израелски ястия.

"Правим смесица от израелски ястия, но сме взаимствали с други кухни. Смесваме ги с подправки, които са типични за нас. Голяма част от съставките идват от Израел и принадлежат на нашата кухня. Взимаме продукти от различни страни и ги комбинираме с наши, като използваме много подправки - кардамон, канела, кориандър, магданоз и др. Използваме също много мед и фурми", разкри шеф Хадид.

Той призна, че за първи път в България е ял най-вкусния хляб и най-вкусната баница, която никога е мислил, че може да съществува.

Зам.-посланикът на Израел Иман Амаша поясни, че визитата на шеф Рани Хадид в България е част от програма за заздравяване на връзките между двете държави. 

"Посещението е по-сериозна причина, организираме много събития. Той ще приготви много израелски ястия. Искаме да организираме благотворително събитие с една асоциация, за да се засили информацията за правата на жените, станали жертва на домашно насилие", коментира Иман Амаша.

 

fallback
Още от България
fallback