Кавалер за бала ... сред разходите на абитуриентите

Зрелостниците са готови да извадят по 100 лв. и нагоре, за да не отидат сами на тържеството за завършването си

21.05.2016 | 10:40 Редактор:
Bulgaria ON AIR, Архив
Bulgaria ON AIR, Архив

Беше време, когато абитуриентките лееха сълзи, че нямат кавалер за бала. Днес традициите повеляват, че всеки може да има половинка срещу… заплащане.

Така наред с роклите, костюмите и обувките, в разходите за бала влизат и солени суми за кавалер и дама.

Зрелостниците са готови да извадят по 100 лв. и нагоре, за да не отидат сами на тържеството за завършването си.

Според много завършващи гимназия кавалерстването на бала отдавна вече не е на мода, но в някои училища това е традиция и до днес. И докато някои абитуриентки успяват да се уредят с гаджета, съученици или роднини за бала, други разчитат на по-нестандартни методи, за да се сдобият с половинка, пише "Монитор".

В интернет могат да се открият голямо количество обяви на отчаяни абитуриентки и кавалери под наем. Средно цените на кавалерите варират между 80 лв. и 100 лв. на час, като цената за цялата вечер остава по договаряне. Прави впечатление, че присъстват и обяви за момчета и момичета, които си търсят партньори от същия пол.

Експеримент показва, че на фалшива обява в няколко сайта за платени компаньони, се отзовават множество абитуриентки, търсещи си кавалер в последната минута. При обявена цена от 80 лв. към мнимият кандидат-компаньон проявяват интерес и множество по-възрастни дами, както и един абитуриент. Общото между всички обадили се е, че се интересуват от цената на кавалера за повече от час, предимно за цяла вечер, за предпочитане с консумация.

В интернет има много дискусии по темата дали е удачно да се ходи с кавалер на бала, особено ако той не е от същия клас или поне от същото училище. Някои гимназии оставят решението дали да присъстват външни лица на последната вечер на класа изцяло в ръцете на учениците, в други школа обаче директорът си казва тежката дума като най-често след като се стигне до неговата намеса отговорът е отрицателен.

Четете още новини в Dnes.bg