Нинова към ГЕРБ: Политиката ви е античовешка

БСП няма да подкрепи новия социален министър, заяви лидерът на левицата

18.05.2016 | 12:14 Редактор:
Нинова към ГЕРБ: Политиката ви е античовешка
Нинова към ГЕРБ: Политиката ви е античовешка

БСП няма да подкрепи промяната на социалния министър. Опозиция сме и разделителната линия между управляващи и опозиция е вотове на недоверие, бюджет, промени в кабинета.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. Тя посочи, че няма да има промяна в политиката на правителството на Бойко Борисов.

"Това е най-антисоциалното правителство в годините на прехода. Нито едно правителство за всички тези години не си е позволявало да замрази 14 социални плащания към най-уязвимите и слаби хора в България, дори във времена, когато бедността не беше толкова голяма, а неравенствата не бяха толкова огромни”, допълни Нинова. 

Председателят на БСП посочи, че това са хората с увреждания, работниците, майките и младите семейства. "Те са замразени не само за тази година, а за целия период на управление на това правителство, когато и да е то, защото най-вероятно няма да си изкара целия период на управление", коментира тя, цитирана от "Труд".


"Който и да сложите за министър, той ще провежда тази политика, която правителството на Борисов е заложило – античовешка, антисоциална, антиреформаторска", коментира още Нинова. 

Тя обясни, че в тригодишната прогнозна рамка е заложено социалните плащания да бъдат замразени до края на мандата, съчетано с повишаване на косвени данъци, осигурителни вноски, а това е допълнителна тежест върху хората.