Положението в Община Симеоновград е овладяно, червеният код остава в сила

Няма бедстващи хора, увериха от пресцентъра на Областната администрация

16.05.2016 | 21:46 Редактор:
Положението в Община Симеоновград е овладяно, червеният код остава в сила
Положението в Община Симеоновград е овладяно, червеният код остава в сила

Няма бедстващи хора на територията на Община Симеоновград. Бедствено положение е обявено само за няколко от населените места в общината. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Хасково, предаде "Фокус".

Днес заради проливния дъжд, придружен от градушка, със заповед на кмета на община Симеоновград беше обявено бедствено положение за селата Свирково, Троян, Дряново, Тянево, Калугерово, Пясъчево, Навъсен, Константиново и за Симеоновград.  

Наводнени са около 20 приземни етажи на къщи, отнесена е асфалтова настилка, четири населени места са без електричество. На място работят екипи, които съобщават, че положението е овладяно. Бедственото положение ще остане в сила и тази вечер.

В момента се извършват проверки на получените сигнали, няма застрашени хора. Това каза за Агенция „Фокус” старши комисар Красимир Шотаров - директор на Дирекция „Оперативни дейности” към Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. „Няма застрашени хора на територията на Община Симеоновград. В момента се извършва проверка на сигналите, които са получени”, обясни старши комисар Шотаров. „От самото начало всичко е в рамките на нормалното, имайки предвид дъждовете, които са паднали на територията на общината”, допълни той.