fallback

Десетки задържани след акция срещу нелегалната миграция

Арестувани са 75 души, разкрити са 10 престъпления, проверени са над хиляда обекта

13.05.2016 | 22:57 Автор: Луиза Божинова

Десетки души бяха задържани при специализирана операция на МВР, ДАНС и прокуратурата за противодействие на нелегалната миграция.

Около 1400 полицаи и повече от 400 автомобила участваха в акцията, която се проведе в градовете София, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Враца, Монтана, Видин, както и на територията на РДГП-Елхово и РДГП -Драгоман.

По последни данни за 24 часа са задържани 75 души, установени са 62 незаконно пребиваващи чужденци, разкрити са 10 престъпления и са образувани две досъдебни производства.

Проверени са 1010 обекта, 10 810 лица, 4976 превозни средства. Отведените чужденци в специалните домове за временно настаняване на чужденци (СДВНЧ) са 10, а 17 са настанени в центровете на Държавната агенция за бежанците (ДАБ). Иззети са незаконно притежавани пушка и пистолет, както и боеприпаси за тях.

Специализираната операция, която се проведе на територията на цялата страната, е предприета по разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

fallback
Още от България
fallback