fallback

ПФ ще подкрепи кандидатурата на Зорница Русинова за социален министър

Провеждането на предсрочни избори е безсмислено, заяви Валери Симеонов

13.05.2016 | 21:37 Автор: Ирина Георгиева

Патриотичният фронт (ПФ) ще подкрепи кандидатурата на Зорница Русинова за социален министър. Това съобщи председателят на НФСБ и ПФ Валери Симеонов за "Фокус". По думите му Русинова има необходимите компетенции за тази позиция.

Няма да има гласуване на текстовете на Изборния кодекс (ИК), но ще има гласуване за приемане или отхвърляне на ветото - така Симеонов коментира и наложеното вето от президента на текстовете на ИК. Той за пореден път посочи, че тяхната позиция е за отхвърляне на ветото.

"Според нас то е вредно, защото неговото приемане би върнало текстовете от стария ИК, с което се разрешава намесата на Турция във вътрешните работи на България. Ние сме категорично против това и ще се борим това вето да не мине", добави той.

Симеонов коментира също, че дали ще има предсрочни избори в страната зависи единствено от волята на трите партии, формиращи мнозинството, което подкрепя правителството. Според него най-голяма полза от такива избори ще има НФСБ, но в парламента няма да влязат нови политически субекти.

 "Затова провеждането на предсрочни избори е безсмислено", допълни Валери Симеонов.

fallback
Още от България
fallback