Тежка катастрофа: Мъж загина, жена е ранена, а дете е с опасност за живота

Инцидентът е на пътя Русе - Бяла тази нощ

12.05.2016 | 12:06 Редактор: Ирина Георгиева
Тежка катастрофа: Мъж загина, жена е ранена, а дете е с опасност за живота

Тежка катастрофа на пътя Русе - Бяла тази нощ. В нея е загинал мъж, а жена и дете са приети в русенската болница, съобщи МВР. Сигналът за инцидента е постъпил на 11 май около 22:30 часа вечерта.

Според първоначалната информация "в тъмната част на денонощието" злощастният автомобил е навлязъл в лентата за насрещното движение, блъснал се е странично в товарен автомобил, след което продължил движението си като се блъснал челно с друг ТИР, движещ се след първия.

Заради удара леката кола напуснала очертанията на пътя вдясно по посока на движението си и се блъснала в предпазната мантинела. Шофьорът е намерен в безсъзнание извън очертанията на пътя, а от колата са изведени жена на 26 г. и дете на 6 г. Всички са откарани от Спешна помощ в МБАЛ – Русе.

По-късно в полицията е получена информация, че водачът е починал, жената е с контузия на главата, а детето с фрактура на черепа и с опасност за живота. 

В района на инцидента са изпратени екипи на полицията от ОДМВР - Русе. Извършен е оглед от дежурна оперативна група на мястото на произшествието. По случая е заведено досъдебно производство. Работата по изясняване на пътния инцидент продължава.