Борисов: Може да не ми издържат нервите и да ме направят президент!

Заради някакви дребни игрички и президентски избори АБВ създават напрежение в обществото, добави той

11.05.2016 | 23:02 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Facebook, Бойко Борисов

Да не прекаляват с играта на нерви, защото може да не ми издържат нервите и да ме направят президент. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Лондон след срещата си с Дейвид Камерън. 

"За мен важната подкрепа на Патриотичния фронт, Реформаторския блок и разбира се на всеки, който разумно разсъждава, че в това насипно състояние, в което са партиите и нови избори, избори ще са само рай за контрабандистите, за корупцията и за всички тези олигархични кръгове, които това чакат", заяви той, цитиран от "Фокус".

ГЕРБ са готови за избори всеки момент, подчерта той. Според него обаче не е честно към народа. 

"Ако патриотите и реформаторите са стабилни, и ние сме стабилни, ако не – избори. Навремето Румен Петков ме направи премиер като ме изгони от МВР. Да не прекаляват с играта на нерви, защото може и да не ми издържат в един момент", заяви министър-председателят. 

"Да ме оставят да си доасфалтираме, да си доправим програмите, да си съберем повече пари в бюджета – те ще ги харчат. Да бъдат по-толерантни. Както виждате аз с тези, с които съм работил се разделих не само като приятел, като колега и много толерантно. Разчитам и на тях в това отношение", изрази надежда премиерът Борисов.

Той посочи още, че "погледнато реално АБВ в нищо важно не са ни подкрепили".

"Калфин е професионалист, добър човек. По всички теми сме полагали огромни усилия. Подкрепа получаваше от всички и за пенсионната реформа и не на последно място – над 220 млн. извън бюджета, от парите от контрабанда, която храни корупцията, дадохме на българските пенсионери", отбеляза още Борисов.

На въпрос вижда ли Калфин като бъдещ кандидат за президент, премиерът заяви: "Аз не се меся в работата на други партии. Във времето, в което работихме за мен беше чест и удоволствие да се опознаем. Мисля, че се разделяме и ще останем приятели в живота. Оттам нататъка ще се надяваме един ден пак да работим заедно както и той каза".

На въпрос има ли готов заместник на Ивайло Калфин Борисов отговори, че има огромна база от кадри в ГЕРБ, така че за всяка ситуация има резерв. "Съжалявам, че тясннопартийните им интереси, макар, че само по напусналите и уволнените ще видите колко хора са имали във властта. Заради някакви дребни игрички и президентски избори създават напрежение в обществото – тяхно право е. Аз лично ако съм разчитал процентно то не е било повече от 1% от тях", допълни Борисов.