Екшън в жилищен блок в Русе заради опис на имоти

Проблемите за хората от блок "Теодора" започват преди три години

10.05.2016 | 15:40 Редактор:
Екшън в жилищен блок в Русе заради опис на имоти
Екшън в жилищен блок в Русе заради опис на имоти

Истински екшън се разигра в жилищен блок в Русе заради опис на имоти. Собствениците на апартаменти не пожелаха да допуснат съдия-изпълнителя и се наложи намеса на полицията.

Причината – хората се оказват притежатели на жилища, предварително ипотекирани от строителния предприемач. След като той не си плаща кредита, банката си ги иска чрез съдия-изпълнител.

Проблемите за хората от блок "Теодора" започват преди три години, когато разбират, че закупените от тях имоти всъщност са с ипотека. Сега те са изправени пред избора да останат без жилища или да си ги купят наново – като Росица Георгиева например.

"Останаха 3000 евро да доплатим, но моят син разбра какво е и спря да плаща. И сега играхме на търг, купихме го наново и сега този г-н Блъсков ни иска 9600 лв. наем", разказа Росица Георгиева.

"Дъщеря ми си има нотариален акт, акт 16, по банков път всичко си е платила, няма да допусна, жилището е на дъщеря ми. Не ги ли е срам по този начин да лъжат и да мамят хората", коментира друга потърпевша.

Потърпевшите са подали жалби до всички възможни институции. От Окръжна прокуратура са започнали разследване, тъй като се оказва, че имотите са ипотекирани два пъти.  

Въпреки опитите да го спрат, съдия-изпълнителят е категоричен обаче, че ще си свърши работата.

За да не се стигне до ексцесии, на мястото бяха изпратени три полицейски патрулки с униформени. Описите продължават.