fallback

Общинските съветници от БСП внасят доклад срещу скъпото билетче

Ще предизвикаме повторно гласуване, увери Калоян Паргов

04.05.2016 | 14:42 Автор: Мария Аладжова

Общинските съветници от БСП ще внесат доклад за отмяна на решението за поскъпването на билета за градския транспорт от юни, съобщи председателят на БСП - София Калоян Паргов.

"Ние ще предизвикаме едно повторно гласуване. Особено в тази обстановка, с оставка на заместник-кмет по транспорта, оставка на целия Център за градска мобилност, да видим дали част от съветниците са преосмислили своето решение. И под натиска на хората и тези хиляди подписи, които събрахме, пък и жалбите, които ще завалят към Административния съд в знак на несъгласие с неаргументираното и необосновано решение, което общината взе на 14 април", обясни Паргов, цитиран от БНР.

По-рано през деня областният управител на София Веселин Пенев обяви, че няма да върне за ново обсъждане поскъпването на билетчето с 60%. Според Пенев искането за отмяна на решението на Столичния общински съвет е внесено от граждани, а не от общинските съветници на БСП. 

Калоян Паргов обаче заяви, че решението на областния управител е било очаквано, "предвид сложните коалиционни взаимоотношения в управлението на държавата в тази четворна коалиция". 

Подкрепа за обжалването на решението са готови да дадат и от градската организация на АБВ.

Същевременно стана ясно, че от септември в столичния автопарк ще бъдат доставени 110 нови автобуса, разполагащи с интернет, климатик, видеонаблюдение и рампи. 

Решението за поскъпване на билетите беше мотивирано с аргумента, че са необходими повече средства за нуждите на ресор "Транспорт". 

fallback
Още от България
fallback