fallback

Богдана Карадочева в Провокативно: Проблемът на държавата е в хората

Завистта беше водеща тема в предаването на 1 май

02.05.2016 | 13:36 Автор: Ирина Георгиева

Гранддамата на българската музикална сцена Богдана Карадочева гостува на Милена Фучеджиева в пилотния епизод на новото й предаване Провокативно по Bulgaria ON AIR.

"Проблемът на държавата е в хората. Всеки е държавата и всеки трябва да направи нещо", заяви тя и добави, че не сме дорасли за демокрация като общество. "Това в момента не е демокрация. Това е анархия, безотговорност и опростачване."

Завистта беше водеща тема в Провокативно на 1 май. На въпроса дали е усещала завист в своята кариера Богдана Карадочева отговори, че е изпитвала, но никога на такова ниско ниво. "Като чета жълта преса, се ужасявам - само небивалици и несъществуващи неща. Как е възможно да си измисляш и то само лоши неща, защо?"

Певицата сподели, че не е виждала своето досие в Комисията по досиетата. "Прошката е най-важното нещо - това е силата на вярата. Предпочитах да не прощавам, а да не знам", каза тя.

Според нея най-силният лек срещу негативното е вярата. "Празниците обединяват семейството и нацията. Ние сме разединена нация. Вярата ми е помогнала. Аз винаги се опирам на Бог."

Какво още сподели за детството и кариерата си Богдана Карадочева, можете да видите тук:

http://www.bgonair.bg/provokativno/2016-04-28/vazkresenie-zavist-i-lyubov-v-provokativno-epizod-1

"Всеки ден осъзнавам размера на държавна сигурност", сподели членът на Комисията по досиетата Екатерина Бончева, която също гостува на Милена Фучеджиева в първия епизод на Провокативно. "Всеки ден излизат имена, които няма как да обявим публично - в театъра, в киното, които са били част на тази машина."

Бончева е категорична, че трябва да се изучава история на комунизма в училище, защото според нея това е история, която трябва да се знае.

"Дали от леност, или от съпротива, България е една от малкото държави от бившия соц-лагер, в които този период е табула", разказа Бончева. Тя сподели още, че никой не знае каква част от досиетата са били унищожени. "Говори се за 40%. Но следите остават", добави Бончева.

fallback
Още от България
fallback