Бордът на ЦМГ ще бъде намален от 5 на 3 човека?

Такова предложение даде кметът на София Йорданка Фандъкова

28.04.2016 | 14:01 Редактор:
Бордът на ЦМГ ще бъде намален от 5 на 3 човека?
Бордът на ЦМГ ще бъде намален от 5 на 3 човека?

Столичният кмет Йорданка Фандъкова предложи намаляване на борда на Центъра за градска мобилност (ЦМГ) от пет на три човека, с провеждането на конкурса за ново ръководство на центъра.

"Разговарях с колегите общински съветници от ГЕРБ и се надявам те да предложат състава на борда на ЦГМ да бъде намален. Знаете, че досега бяха 5 човека, мисля че няма нужда от толкова много хора, достатъчно е да са съзнателни и дисциплинирани", посочи кметицата след заседание на Столичния общински съвет във връзка с предприетите мерки за опазване на обществения ред, сигурността и здравето на гражданите на територията на Софийска община. 

До провеждането на конкурс за новото ръководство на ЦМГ се стигна, след като сегашната управа подаде оставка заради скандал с обществена поръчка за ремонт на спирки, възложена на общинското дружество на фирма, свързана с ексдепутатката Ирена Коцена. Оказа се, че фирма, близка до съпруга й, участва в сделка за 60 спирки в столицата, която според експерти е на завишена цена. След телевизионен репортаж оставка подаде и заместник-кметът по транспорта Любомир Христов.

По-рано днес председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков заяви, че новото ръководство ще бъде избрано до два месеца.

На въпрос дали вече има кандидатура за заместник-кмет по транспорта Йорданка Фандъкова уточни, че подходяща такава все още няма. 

"Това е важен и голям ресор, със сигурност не можем да натоварим г-н Барбалов дълго време. За мен е по-важно да намерим подходящ кандидат, който да е достатъчно подготвен, добре образован и продуктивен", обясни Фандъкова, цитирана от "Фокус".