До 2 месеца ще бъда избрано новото ръководство на ЦГМ - публично и прозрачно

Очаква се предложението на Фандъкова за заместник-кмет по транспорта

28.04.2016 | 12:05 Редактор:
Снимка: Bulgaria ON AIR
Снимка: Bulgaria ON AIR

В рамките на 2 месеца ще изберем ново ръководство на "Центъра за градска мобилност" (ЦГМ) - публично и прозрачно, както сме го правили винаги. Това коментира пред журналисти председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков преди заседанието на СОС, относно предприетите мерки за опазване на обществения ред, сигурността и здравето на гражданите на територията на СО, предаде "Фокус".

Припомняме, че ръководството на ЦГМ депозира оставката си пред кмета Йорданка Фандъкова в понеделник. Тя бе поискана заради скандал с обществена поръчка за ремонт на спирки, възложена на общинското дружество на фирма, свързана с ексдепутатката Ирена Коцена. Оказа се, че фирма, близка до съпруга й, участва в сделка за 60 спирки в столицата, която според експерти е на завишена цена.

След телевизионен репортаж оставка подаде и заместник-кметът по транспорта Любомир Христов.

Във връзка с последните събития вкарваме предложение за провеждане на нов конкурс за избор на ръководство на ЦГМ, посочи Герджиков.

"Ще стартираме конкурса и в рамките на 2 месеца, както е по закон, с комисия, в която ще участват всички политически групи, ще изберем ново ръководство на ЦГМ. Публично и прозрачно, така както сме го правили винаги. Конкурсът ще бъде публичен и ще имате възможност да проследите работата на комисията", уточни той. 

"През това време сегашният изпълнителен директор ще излезе в отпуск и с негова заповед ще бъде временно изпълняващ длъжността някой от неговите заместници", обясни Елен Герджиков. 
 
По думите на председателя на СОС очаква се предложението на Йорданка Фандъкова за заместник-кмет по транспорта, като функциите по това направление временно се изпълняват от зам.-кмета с ресор "Финанси" Дончо Барбалов.