fallback

До няколко месеца ще бъдат изпълнени исканията на превозвачите

Само две от исканията касаят Министерство на транспорта, коментира Ивайло Московски

26.04.2016 | 16:54 Автор: Мария Аладжова

Утре ще се проведе среща на протестиращите превозвачи и министъра на транпорта Ивайло Московски, съобщи БНР. На срещата ще присъстват министри и депутати.

Превозвачите предупредиха, че ще блокират гръцката граница по Великден в отговор на гръцките протести в началото на годината. Това предизвика недоволството на туристическия сектор у нас, като туроператорите изразиха опасения, че блокадата ще генерира сериозни загуби както за тях, така и за самите превозвачи.

Те от своя страната настояват за отмяна на въвеждането на тол таксата за републиканската пътна мрежа, за засилен контрол върху нерегламентираните превози, както и за нови правила за субсидирането и компенсирането за намаленията, които по закон се полагат на 13 групи пътници.

Московски обеща, че ангажиментът, който е поел пред превозвачите, ще бъде изпълнен:

"Аз ги приех миналата седмица и се оказа, че общо от 15 или 16 теми, които са проблемни в сектора и имат нужда от съдействие на държавата, за да им бъдат решени, само две касаят Министерство на транспорта. За което се разбрахме, че утре следобед ще се проведе среща между министрите: госпожа Бъчварова, Горанов, госпожа Павлова, аз ще бъда там, плюс народни представители от сектор "Транспорт", за да се обсъдят всички тези теми. Мога да кажа за нашите две теми – категоризация на автогарите и коригиране на републиканска транспортна схема. В срок от няколко месеца ще бъдат изчистени исканията на превозвачите", увери той. 

fallback
Още от България
fallback