Борисов: Омръзна ми ГЕРБ да се обяснява и товари заради партньорите си!

Премиерът скастри коалиционните партии и отново се обяви срещу задължителното гласуване

25.04.2016 | 15:45 Редактор:
Борисов: Омръзна ми ГЕРБ да се обяснява и товари заради партньорите си!
Борисов: Омръзна ми ГЕРБ да се обяснява и товари заради партньорите си!

Започва да ми омръзва ГЕРБ да поема цялата тежест за всяко решение, от ПФ да си защитят пред обществото задължителното гласуване. Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с промените в Изборния кодекс.

"Почва да ми омръзва ГЕРБ да поема цялата тежест за всяко едно решение. Това, което знам от колегата Цветанов - на срещите между коалиционните партньори и партиите, които подкрепят правителство, че всички са ги подкрепили. Въпреки, че те са болшинството изцяло срещу моето разбиране, ние като отговорна партия за стабилността и коалицията ги подкрепихме. Нека да бъдат така добри да си излязат и да си ги защитят пред обществото. Винаги съм казвал, че съм против задължителното гласуване", коментира още Борисов, цитиран от "Фокус".

"На мен ми омръзна, ако това не станело, АБВ щели да напуснат. Ако това не станело реформаторите напускат, ако другото не станело патриотите напускат. И аз утре ще  им кажа, че не виждам докога ще мога да понеса за всяко нещо, което те предлагат и ние подкрепим, след това да остава само ГЕРБ да се обяснява", добави премиерът.

Премиерът обясни, че ако правителството е било само на ГЕРБ, въобще нямало да има промени в Изборния кодекс. На въпрос дали е склонен да препоръча на своите депутати да направят ревизия на някои от текстовете в ИК, Борисов заяви: "Не само съм склонен, но ако беше правителство на ГЕРБ, въобще нямаше да ги приемем". 

По думите му, според социологическите проучвания ГЕРБ стои добре в момента. 
"Нито ни е нужна служебна победа, нито ни е нужно да правим някакви трикове. Напротив, вие помните и на местните избори се явихме по закона, избирателния на госпожа Мая Манолова. Сиреч, не го променихме и победата беше категорична", добави премиерът.