Доган: Нищо в живота и политиката не се поднася даром!

Основният приоритет на ДПС днес е запазването на целостта и единството на партията, заяви съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ

24.04.2016 | 16:28 Редактор: Ирина Георгиева
Доган: Нищо в живота и политиката не се поднася даром!

"Последните 25 години показаха, че Движението за права и свободи е една стратегическа инвестиция за стабилността и мира в България". Това се посочва в приветствието на почетния председател на ДПС Ахмед Доган към делегатите на IX Национална конференция на партията в НДК, прочетено от водещата на форума Филиз Хюсменова. Ахмед Доган беше сред трибуните за гости в залата.

Почетният председател на партията Ахмед Доган беше посрещнат от делегатите с бурни аплодисменти и ставане на крака, пише Dnes.bg. Това е първата публична поява на Доган след конференцията през 2013 г., когато срещу идеолога на ДПС бе направен опит за покушение.

Доган отбеляза в приветствието си към делегатите, че българският етнически модел е уникален либерален проект, който тепърва ще бъде оценяван от Европа и света. Той отправи следното послание: "Пазете и възпроизвеждайте този политически капитал, бъдете сигурни, че свободата ще ви се отплати. Пожелавам ви да овладеете силата на единството и заедността, защото тя ще ви трябва за преодоляване на много сериозните предизвикателства, които се появяват на хоризонта."

Той пожела на делегатите на конференцията да бъдат търпеливи, но не дотам че да бъдат принудени да жертват свободата си, попътен вятър и разумна борбеност, защото "нищо в живота и в политиката не се поднася даром".

 "Обичам ви! Винаги ваш, Ахмед Доган", завършва приветствието си почетният председател на ДПС.

Най-важният приоритет на Движението днес е запазването на целостта и единството на партията. Това заяви съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ в доклад пред IX Национална конференция на партията.
 
"ДПС е така необходимият фактор на българския политически живот с уникалната си роля за запазване на мира, стабилността и сигурността - задължително условие пред всяко националноотговорно и адекватно на времето управление на страната", посочи той.

Карадайъ каза още, че през последните 25 години са преживели много опити за подмяна на ДПС с различни политически проекти и посочи, че либералният ценностен код на ДПС се е оказал изключително устойчив в сложното политическо време. По думите му ДПС се е превърнало в либерална политическа марка и мярка и всеки новопоявил се политически субект неизбежно се съпоставя с нея. 

"За нас най-важният въпрос днес е накъде трябва да върви ДПС", заяви съпредседателят на партията.

Нужно е да се даде нов импулс на контролните органи, което ще бъде и вътрешната система за сигурност в партията, и тези органи да са под шефството на почетния председател, заяви Карадайъ.

Езикът на омразата става "официалният език", на който се говори и в политическия, и в обществения живот на страната, констатира той. Той посочи, че надделяването на езика на омразата означава отстъпление от уникалния, международно признат български етнически модел. 

Според него наред с политическата нестабилност общественият песимизъм се засилва, а управлението генерира повече скандали, отколкото реформи.