fallback

София остава без зам.-кмет по транспорта задълго

Фандъкова все още не е обсъждала конкретен кандидат, който може да заеме мястото му

24.04.2016 | 09:15 Автор: Ирина Георгиева

Столичната община ще остане без зам.-кмет по транспорта за неопределено време, пише в. "Труд". Към момента никой няма да заема поста на подалия оставка Любомир Христов, а работата му ще се прехвърли на другите зам.-кметове.

Христов подаде оставка след журналистическо разследване за отдаване на обществена поръчка на спирки. В петък пък депутатът от ГЕРБ Ирена Коцева напусна парламента, след като стана ясно, че фирма, близка до съпруга й, участва в сделката за 60 спирки в София, която според експертите е на завишена цена.

Кметът на София Йорданка Фандъкова все още не е обсъждала конкретен кандидат, който може да заеме мястото му. От общината обясниха, че надали това ще се случи в следващите няколко месеца, защото столичният кмет ще трябва внимателно да избере наследника на Христов.

Общинският съвет трябва да реши дали ще приеме депозираните оставки на бордните директори на Центъра за градска мобилност (ЦГМ)

"Ако назначените проверки покажат нередности при изпълнение на обществената поръчка, ръководството на ЦГМ ще понесе отговорността си", коментира съветникът от ГЕРБ Зафир Зарков.

fallback
Още от България
fallback