fallback

Над 500 килограма опасни химикали откриха в Люлин

Живеещите в блок 33 предполагат, че помещението е ползвано за нарколаборатория

22.04.2016 | 17:54 Автор: Васил Детелинов

Над 500 килограма опасни химикали, складирани в гараж в столичния квартал Люлин. Хората от блока бяха евакуирани днес сутринта и прекараха целия ден на метри от домовете си. Лабораторията в гаража била открита още в сряда вечерта. Полицията веднага пристигнала, но едва днес живеещите в блок 33 в Люлин бяха евакуирани, а района отцепен. Хората предполагат, че помещението е ползвано за нарколаборатория. 

Сигналът в полицията е подаден от живеещите в блока след като усетили странна миризма в блока. В гаража са открити над 500 килограма натриев цианид изхвърлен от оловно цинкови комбинати, живак, основи и киселини. В продължение на повече от 3 часа специализирани екипи изнасяха опасните химикали от помещението.

Собствениците на подземния гараж са в чужбина. Помещението е отдадено от сина им на икономиста Петър Коцев. Наемателя, който има фирма за търговия с химически вещества доброволно отворил вратите на гаража на полицията.

Преди 2 години наемателя на гаража Петър Коцев е бил арестуван за подобна дейност в друг столичен квартал. Сега е задържан за 24 часа.

Още в репортажа на Васил Детелинов и Виктор Петров.

 

 

 

fallback
Още от България
fallback