Фандъкова бясна, иска оставките на целия Център за градска мобилност

Скандалът с обществената поръчка за 60 спирки в София разгневи столичния кмет

22.04.2016 | 16:25 Редактор: Тодор Петров
Фандъкова бясна, иска оставките на целия Център за градска мобилност

Йорданка Фандъкова поиска оставките на цялото ръководство на Центъра за градска мобилност. Тя е силно разгневена от скандала с обществената поръчка, спечелена от мъжа на депутата Ирена Коцева, в който бе замесен зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. 

 

"Ще приема оставката на зам.-кметът Любомир Христов и ще поискам депозиране на оставките на ръководството на Центъра за градска мобилност", заяви Фандъкова, цитирана от "Фокус".

 

Още преди седмици тя е поискала пълни проверки на всички обществени поръчки, които Центърът за градска мобилност - общинското дружество, което се занимава с движението в София, е обявил през последната година, пише "24 часа", позовавайки се на източници от общината. 

Според източници от ГЕРБ в Самоков се води вътрешнопартийна битка. Преди местните избори е бил отстранен областният координатор в региона и на негово място е била назначена Ирена Коцева. Още тогава в местния вестник на Самоков е имало данни за бизнес развитието на съпруга на Коцева, подадени от сваленото самоковско ръководство.